به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی همدان؛ نوشیجان قدیمی ترین نیایشگاه خشتی جهان است که در 20 کیلومتری شمال غرب ملایر در مسیر جاده ملایر- جوکار بر روی صخره طبیعی مشرف بر جلگه شورکات قرار گرفته است و یکی از نمونه های معماری دوره ماد و دوره پیش از هخامنشیان به شمار می رود.معماری پیچیده و زیبای ارگ باستانی نوشیجان که در سوم بهمن سال 1346 با شماره ثبت 763 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید یکی از پربازدید ترین تپه های باستانی استان همدان است.در بررسی ها و حفاری های باستان شناس بریتانیایی سه طبقه برای این تپه شناسایی شد که طبقه اول را به مادها ،طبقه دوم را به هخامنشیان و طبقه سوم را به ساسانیان نسبت می دهند.
محمدرضا بهاری رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ملایر در این زمینه گفت: در ایام نوروز امسال 12 هزارو 225 گردشگر داخلی و خارجی از ارگ باستانی نوشیجان ملایر به عنوان قدیمی ترین نیایشگاه خشتی جهان بازدید کردند.
وی اظهار داشت: ارگ باستانی نوشجیان یکی از ظرفیت ها و پتانسیل های مهم گردشگری این شهرستان است که در طول سال به خصوص ایام نوروز میزبان گردشگران و مسافران زیادی است.وی با بیان اینکه در تعطیلات نوروز امسال 80 گردشگر خارجی و توریست آلمانی از ارگ باستانی نوشیجان بازدید کردند گفت: هر ساله برنامه های مختلفی همچون نمایش خیابانی همزمان با 12 فروردین ماه و اقدامات لازم دیگر برای جذب بیشتر گردشگران به این مکان تاریخی اجرا می شود.
وی افزود: نوروز امسال در مجموع 16 هزارو 690 گردشگر و مسافر نوروزی از ارگ باستانی نوشیجان و موزه لطفعلیان ملایر بازدید کردند که از این میزان چهار هزارو 465 نفر بازدید کنندگان موزه ملایر بودند.
بهاری ادامه داد: 35 هزارو 144 گردشگر و مسافر نوروزی در ایام نوروز سال 94 وارد ملایر شدند که به دلیل شرایط آب و هوایی و بارش باران در هفته نخست تعطیلات نوروزی، حجم عمده ای از مسافران در هفته دوم تعطیلات و روزهای پایانی تعطیلات به این شهرستان سفر کردند.
بهاری بیان داشت: امسال برای نخستین بار سامانه پیامکی راهنمای گردشگری با همکاری بخش خصوصی راه اندازی شد و در سایت گردشگری ارگ نوشیجان و موزه لطفعلیان نیز جاذبه های گردشگری ملایر برای بازدیدکنندگان نوروزی به نمایش گذاشته شد.
وی تصریح کرد: با همکاری شهرداری ملایر از چهارم تا 12 فروردین ماه امسال تور نیمروزی ملایر گردی راه اندازی شد که مسافران و گردشگران هر روز به صورت رایگان از مکان های دیدنی ملایر چون بوستان سیفیه، یخدان میرفتاح، موزه لطفعلیان، بازار مبل و منبت در خیابان شهید مطهری و بام ملایر بازدید کردند.
بهاری همچنین برپایی ایستگاه صلواتی در شبستان موزه لطفعلیان به مناسبت ایام فاطمیه(س)، برپایی مجموعه آثار شهدا با عنوان نمایشگاه شهدا و بیت الزهرا(س) در عمارت مصدقی و اجرای مراسم آیینی شبیه خوانی حضرت زهرا(س) در این عمارت را از برنامه های خاص ایام فاطمیه(س) مصادف با ایام نوروز برشمرد.
وی برگزاری دومین مسابقه سبزه آرایی و پخت شیرینی خانگی را از دیگر برنامه های نوروزی عنوان کرد و گفت: ملایر امسال به نحو مطلوبی از گردشگران و مسافران نوروزی میزبانی کرد که خدمات، تلاش ها و همکاری دستگاه ها و ادارات مرتبط در طرح نوروزی با اداره میراث فرهنگی قابل تقدیر است.
گفتنی است، این شهرستان با دارا بودن 300 هزار نفر جمعیت در 75 کیلومتری شهر همدان و در جنوب شرقی استان واقع شده است. ملایر دارای 267 اثر و بنای تاریخی است که تاکنون 180 اثر آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
\n
انتهای پیام/